Orkesten

Slagwerk

Mini, midi en majorettes

Het B- Orkest

Hierin spelen leden die pas begonnen zijn met muziek maken, maar die volgens de docent over voldoende capaciteiten beschikken om hierin mee te kunnen spelen. Het doel van het B-orkest is om leden die nog niet zo lang muziekles hebben de mogelijkheid te geven om samen met anderen muziek te maken. Op deze manier worden leden voorbereid op het A-Orkest.Het B-orkest repeteert elke maandagavond een half uur.

De juiste tijd krijg je te horen als je mee mag spelen in het B-orkest. Naast leden die net beginnen met het samenspelen zijn er ook ervaren leden die meespelen.

Het A-Orkest

Dit is het hoogste wat je kunt bereiken binnen onze vereniging.Het A-orkest wordt gezien als het gevorderden orkest, hiermee wordt regelmatig concerten georganiseerd. Het A-orkest kan deelnemen aan muziekconcoursen. Het doel hiervan is om de kwaliteit van het orkest op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden. Het is dus goed mogelijk om in meerder orkesten te participeren binnen de harmonie.

Het slagwerk

De slagwerkgroep loopt samen met het A-orkest optochten en doet mee aan de serenades.Daarnaast wordt de gelegenheid geboden mee te spelen in het A of B - orkest. De slagwerkgroep geeft drummers de mogelijkheid om met meerderen drummuziek te maken. Daarnaast kunnen leden van de drumband die dat willen ook plaatsnemen in het A-orkest en het B-orkest. Wanneer er in een seizoen veel leerlingen starten wordt er een jeugddrumband opgezet. Zij repeteren 1x per week.

De mini, midi en majorettes

De mini, midi en majorettes lopen samen met het A-orkest optochten en doen mee aan de serenades. Elk jaar nemen ze deel aan enkele festivals en/of concoursen. De mini- en majorettes trainen elke vrijdagavond van 17.00 tot 19.00.

Repetities van de orkesten

Muziek maken betekent repeteren.

Een repetitie kan pas slagen wanneer iedereen zichzelf goed voorbereid en zorgt dat hij/zij aanwezig is tijdens de repetities.

De harmonie repeteert elke maandagavond vanaf 19.30 tot 21.30 uur.